Batteri og rekkevidde

HONGQI E-HS9 er en elbil med et litium-ion-batteri med opptil 99kWh (brutto) kapasitet på utstyrsnivåene Premium og Exclusive. På utstyrsnivået Comfort er batterikapasiteten på 84kWh (brutto).

El-rekkevidden er opptil 465 km (WLTP, Combined) på utstyrsnivåene Premium og Exclusive, og opptil 396 km (WLTP, Combined) på Comfort.

El-forbruk og rekkevidde vil være avhengig av bl.a. temperatur, vær, dekk, topografi, kjørelengde, kjørestil, last og passasjerer, bruk av varmeapparat/klimaanlegg og andre variabler.

Regenerering

Regenerering betyr at bilen samler opp kraft og lader fremdriftsbatteriet når du slipper opp gasspedalen eller når bremsepedalen brukes mens du kjører. Graden av regenerering avhenger av blant annet hvilket kjøremodus som er i bruk.

Lading

Batteriet kan hurtiglades på vanlige hurtigladestasjoner med CCS2 ladekabel. Ladeport for AC-lading (vanlig lading) og DC-lading (hurtiglading) er bak på høyre side (passasjersiden).

Hvor fort kan HONGQI E-HS9 lade?

Maksimal ladehastighet ved hurtiglading er opptil 140kW på hurtiglader og 11kW ved normallading. Det er mange faktorer som spiller inn på hvor raskt bilen lader, som blant annet forhold ved ladestasjonen som belastning på ladenettverket og ladestolpen, hvor kraftig laderen er, bilens batteriprosent, batteritemperatur med mer.

Utlading av strøm - V2L (Vehicle to load)

HONGQI E-HS9 har mulighet for såkalt Vehicle-to-Load (V2L), som betyr at man kan bruke bilens strøm til eksterne apparater. Når du utlader fra bilen er effekten ca 3,5kW (16A 220V-230V). Det er ingen sikring, men den har overbelastningsbeskyttelse. Dvs om den overbelastes eller overopphetes stopper ladingen.

LES MER OM UTLADING